Βάλανε Ρουφιάνους σε Όλες μας τις Κινήσεις, …

Περιηγούμενες στη μαύρη τρύπα της απατηλής δημόσιας σφαίρας των social media, αγαπημένο πεδίο «δράσης» των διαφόρων μενουμεσπιτιστών και σταυροφόρων του εμβολιασμού, πετύχαμε τυχαία το εξής ποστ:
Στο αισχρό αυτό ποστ η συγγραφέας του εργαλειοποιεί την αρρώστια της φίλης της Ε.Π., για την οποία σήμερα μάθαμε ότι πέθανε, και αναπαράγει στο ακέραιο τις μηντιακές πρακτικές διαστρέβλωσης και τρομοκράτησης, με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωπες εδώ και ενάμιση χρόνο, προκειμένου να σπιλώσει και να συκοφαντήσει πολιτικές απόψεις που τη βρίσκουν αντίθετη.

 

Πόσο κυνισμό, πόσο κανιβαλισμό μπορεί να έχει καμιά για να εκμεταλλεύεται την ασθένεια και τον θάνατο φιλικού προσώπου, αποκρύπτοντας μάλιστα τους προβληματισμούς του γύρω από το εμβόλιο, για να επιτεθεί στους γιατρούς του και στην Πρωτοβουλία Ενάντια στο Υγειονομικό Απαρτχάιντ που οργάνωσε το διήμερο εκδηλώσεων/συζητήσεων (26-27/11) στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο της Νομικής!

Πρόκειται για μια δοκιμασμένη στρατηγική απομόνωσης και περιθωριοποίησης οποιασδήποτε κριτικής ενάντια στη φτηνή και επωφελή για το κεφάλαιο κρατική διαχείριση της πανδημίας, στην οποία συμμετέχουν με μεγάλη προθυμία και εφευρετικότητα οι διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων «ριζοσπάστες» φακτ τσέκερς σταυροφόροι του εμβολιασμού, κάνοντας πολύ καλά, ως χρήσιμοι ηλίθιοι που είναι, τη βρώμικη δουλειά για το κράτος και τα τσιράκια του.

 

Προετοιμάζοντας, δηλαδή, για άλλη μια φορά το έδαφος για την ποινικοποίηση και τον εξοστρακισμό της (όποιας) αντίθετης γνώμης (είτε πολιτικής, είτε ιατρικής) που δεν ταιριάζει στο κυρίαρχο αφήγημα.

 

Κάπως έτσι κάποιοι έφτασαν στο σημείο να απομονώνουν από το καθημερινό 24ωρο τις ώρες εκείνες που «βολεύουν» για να στοχοποιήσουν το διήμερο εκδηλώσεων ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ ως υπεύθυνο για τη νόσηση μιας γυναίκας.

 

Φυσικά, εμάς δεν μας νοιάζει να αμφισβητήσουμε την πιθανότητα μετάδοσης του ιού κατά τη διάρκεια του διημέρου: όπως σε κάθε άλλη μαζική μάζωξη, στους χώρους μισθωτής εκμετάλλευσης, στα ΜΜΜ, στα νοσοκομεία, στις εκκλησίες, στις πορείες και τις δια ζώσης πολιτικές συνελεύσεις, στα μπαρ και τα εστιατόρια που γεμίζουν από ευσυνείδητους εμβολιασμένους κλπ, ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι όντως πιθανό.

 

Το σημαντικό, για εμάς, είναι ότι η συντάκτρια του ποστ δε θεωρεί υπεύθυνη για την κατάσταση της γυναίκας τη χρόνια υποβάθμιση του ΕΣΥ και την απουσία οποιασδήποτε πρωτοβάθμιας φροντίδας, την κρατική διαχείριση της πανδημίας, τη μισθωτή εργασία και την οργανωμένη γύρω από αυτή «ζωή», αλλά… μια πρωτοβουλία που οργανώνει διήμερο εκδηλώσεων ενάντια στο υγειονομικό απαρτχάιντ εντός μιας κινηματικής κατάληψης…

 

Συζητάει μάλιστα, με χαρακτηριστική για αντιεξουσιαστή άνεση, με κοτζάμ senior editor από τα greek hoaxes, έναν αυτοσυστηνόμενο ως αμυντικό – αστυνομικό αναλυτή ενός από τα πλέον διαβόητα παρακρατικά εργαλεία λογοκρισίας και ελέγχου στις μέρες μας.

 

Στους συνεργάτες της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας greek hoaxes συγκαταλέγονται γνωστοί στους δημοσιογραφικούς κύκλους για τη γλίτσα και τις αλητείες τους μπογδανίσκοι, καθώς και αριστεροί ακαδημαϊκοί. Με αυτόν τον συρφετό, τον οποίο μέχρι χθες ο α/α χώρος έβαζε απέναντί του, η συντάκτρια του ποστ δηλώνει πρόθυμη να συνεργαστεί.

 

Είναι αυτονόητο ότι τέτοιες κινήσεις, ξεπερνώντας την κρατική επιθετικότητα, πέρα από στυγνή ρουφιανιά και κυνισμό, ανοίγουν τον δρόμο για εισαγγελικές παρεμβάσεις εναντίον πρωτοβουλιών όπως η προαναφερόμενη. Είναι ακόμη σαφές ότι, ταυτόχρονα, εξυπηρετούν την κρατική διαχείριση της πανδημίας.
Και φυσικά είναι σαφές ότι θα συνεχίσουν να μας βρίσκουν απέναντί τους, όπως και την περίοδο που οι αντιεξουσιαστές φιλοεμβολιαστές ζούσαν (ακόμη) την μενουμεσπιτιστική φασάρα τους.

 

Παρεμφερείς σκέψεις επί του εξοργιστικού αυτού θέματος θα βρείτε και στο παρακάτω συντροφικό μπλογκ:
Συνέλευση ενάντια στη βιοεξουσία και την κλεισούρα