Η άρνηση της πραγματικότητας και η πραγματικότητα της αθλιότητας ή 7000 αόρατοι εργάτες

Η άρνηση της πραγματικότητας και η πραγματικότητα της αθλιότητας ή 7000 αόρατοι εργάτες

Το κρατικό αφήγημα περί πανδημίας που συνοδεύει τη βιοπολιτική που εφαρμόζεται εστίασε, από ένα χρονικό σημείο και μετά, ως γνωστόν, στην προβολή του εμβολίου, αυτού του φτηνού και αμφιλεγόμενου φιξ, ως «πανάκεια» και «εισιτήριο ελευθερίας». Την ίδια στιγμή, βέβαια, λειτουργούσε ως όπλο διαχωρισμού εντός της τάξης και νομιμοποιητικό εργαλείο αναδιάρθρωσης, κατά βάση, του δημόσιου συστήματος υγείας. Η εμβολιαστική σταυροφορία ανακάλυψε στους, για ποικίλους λόγους, αμφισβητίες της εμβολιαστικής μονομανίας ξανά τις «επικίνδυνες τάξεις», τους «μολυσματικούς», «αστοιχείωτους», «υπανάπτυκτους» «εχθρούς του λαού» (για να θυμηθούμε την  πάλαι ποτέ σταλινική βιοπολιτική φρασεολογία). Αυτό οδήγησε σε ένα ιδιότυπο, ρευστό απαρτχάιντ με αποκλεισμούς και εμπόδια στη σφαίρα της κυκλοφορίας (στην κατανάλωση και στη μετακίνηση), εκβιασμούς στη μισθωτή εργασία (υποχρεωτική πιστοποίηση μέσω συνεχών τεστ της δυνατότητας για εργασία ή φοίτηση με ίδια οικονομική επιβάρυνση, απολύσεις), απαγορεύσεις συμμετοχής σε γενικές συνελεύσεις σωματείων/συλλόγων και τέλος λογοκρισία στη δημόσια σφαίρα.

Το αποκορύφωμα αυτών των βιοπολιτικών παρεμβάσεων ήταν η αναστολή εργασίας 7000 υγειονομικών που αρνήθηκαν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Οι 7000 ανεσταλμένοι, οι οποίοι τελούν σήμερα υπό απειλή οριστικής απόλυσης, προβλήθηκαν  ως το «παθογόνο» στοιχείο, η αποβολή (και ο επακόλουθος σωφρονισμός) του οποίου θα διευκόλυνε την «ανοσοποίηση» του «υγιούς» κοινωνικού σώματος. Φευ!

Ενώ οι «μιαροί» και «στιγματισμένοι» ανεμβολίαστοι υγειονομικοί παραμένουν σε «υγειονομική» και κοινωνική καραντίνα, το δημόσιο σύστημα υγείας (όπως και συνολικά η κοινωνία) φαίνεται να βιώνει, εντελώς αντίθετα από την κατασκευασμένη από το κράτος πραγματικότητα, μια πανδημία εμβολιασμένων. Πρόκειται, στην ουσία, για την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας: οι υγιείς αντιμετωπίζονται ως άρρωστοι και εξοβελίζονται από τη μισθωτή εργασία μόνο και μόνο επειδή είναι ανεμβολίαστοι, και οι ασθενείς αντιμετωπίζονται ως υγιείς και εξαναγκάζονται σε εργασία επειδή εμβολιάστηκαν! Ο παραλογισμός γενικεύεται, βέβαια, καθώς δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που πλέον νοσούν ή έχουν εμφανή συμπτώματα θεωρούνται υγιείς και υποβαθμίζεται η ασθένειά τους προς όφελος των αφεντικών, ενώ μήνες τώρα χιλιάδες ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, παρότι υγιείς, υπόκεινται σε καταναγκαστικούς εβδομαδιαίους και δαπανηρούς υγειονομικούς ελέγχους, αποκλείονται από πλήθος κοινωνικές δραστηριότητες ή ακόμα απολύονται (κι αν δεν απολύονται, τους κόβεται ένα μέρος του μισθού, αν έχοντας έλθει σε επαφή με «κρούσμα» αναγκαστούν να απουσιάσουν, σύμφωνα με τον νόμο, από τη δουλειά)!. Έχουμε ξανακάνει λόγο για την αντεργατική-πειθαρχική λειτουργία του εμβολίου και πώς αντίθετα το προλεταριάτο θα μπορούσε να μετατρέψει την ασθένεια σε όπλο αντί εμβολιασμένο να πηγαίνει πειθαρχημένα στη δουλειά, αλλά ας επιστρέψουμε στην ιδιαιτερότητα των υγειονομικών.

Να τι λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Γιαννάκος, σε πρόσφατη ανακοίνωση (1/1/2022), για την πραγματική κατάσταση στο ΕΣΥ την τρέχουσα περίοδο:

«ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ.!!!!!!!
ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ ΤΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
ΑΦΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΝΟΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ;

Τα εφημερεύοντα νοσοκομεία χθες ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, ΤΖΑΝΕΙΟ είχαν κατακόρυφη αύξηση των προσελεύσεων θετικών κρουσμάτων στις εφημερίες και σχετική άνοδο των εισαγωγών. Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από 40 περίπου εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό που γίνονταν στις περασμένες εφημερίες, χθες έγιναν 60 εισαγωγές. Θέλει προσοχή και οργάνωση. Δυστυχώς το σύστημα έχει ξεχαρβαλωθεί.
Κάθε ημέρα χάνουμε συναδέλφους που νοσούν. Πάνω από 2000 συνάδελφοι αυτή τη στιγμή βρίσκονται σπίτι τους επειδή νοσούν από κορωνοϊό. Νοσοκομεία στην ΑΤΤΙΚΗ έχουν 30 με 50 συναδέλφους που νοσούν. Και ο αριθμός κάθε ημέρα μεγαλώνει. Αν και εμβολιασμένοι. Τα νοσοκομεία βρίσκονται σε κακό χάλι λόγω και των 7.000 αναστολών και 2.000 συνταξιοδοτήσεων.
Τι αποφάσισαν οι υπουργοί υγείας για να ενισχύσουν το σύστημα;
Να γυρίζουν πίσω στην εργασία στις 5 ημέρες οι νοσούντες συνάδελφοι από κορωνοϊό ακόμη και εάν ακόμη νοσούν και εμφανίζουν συμπτώματα. Όσοι συνάδελφοι είναι στενές επαφές κρουσμάτων, αποφάσισαν να εργάζονται κανονικά. Το πάνε για ανοσία της αγέλης στο υγειονομικό προσωπικό με απρόβλεπτες συνέπειες λόγω νοσοκομειακής διασποράς. ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΑΤΟ.
Φάσκουν και αντιφάσκουν.
Έδιωξαν τους ανεμβολίαστους για αποφυγή της διασποράς και τώρα επιβάλλουν την εργασία των νοσούντων εμβολιασμένων που μεταδίδουν τον ιό»

Αυτήν την πραγματικότητα αποκρύπτουν τα ελεγχόμενα από το κράτος ΜΜΕ την ίδια στιγμή που όλα τους τα αφηγήματα -περί εμβολιαστικής «πανάκειας», περί «κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης» των εμβολιασμένων (ενώ εξίσου με ανεμβολίαστους νοσούν και μεταδίδουν), περί «ανευθυνότητας» των ανεμβολίαστων υγειονομικών (που βρίσκονται πια εκτός ΕΣΥ)-  καταρρέουν με πάταγο!

Το κράτος βγάζει ντιρεκτίβες, στέλνοντας στη δουλειά τους εξουθενωμένους εν ενεργεία υγειονομικούς –που ελάχιστη έμπρακτη αλληλεγγύη έδειξαν ωστόσο μέχρι τώρα στους ανεσταλμένους συναδέλφους τους- ακόμα κι αν συνεχίζουν να νοσούν μετά από ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια, πράγμα που φυσικά θα ευνοήσει τη διασπορά της νόσου στους ασθενείς των νοσοκομείων από την οποία υποτίθεται ότι τους «προστάτευε» όλο αυτό το διάστημα αναστέλλοντας την εργασία των «μιαρών» ανεμβολίαστων υγειονομικών!

Ωστόσο, δεν είναι μόνο το κράτος και τα τσιράκια του που αγνοούν επιδεικτικά την αδιαμφισβήτητη αυτή πραγματικότητα.

Πρόσφατα σηκώθηκαν από τον καναπέ της φιλοεμβολιαστικής φασάρας τους οι συνήθεις υποκριτές της αριστεράς και της «αντιεξουσίας» για να μας μιλήσουν στις δώδεκα και πέντε, μετά από 1,5 χρόνο συστηματικής κρατικής επίθεσης στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης, για υποστελεχωμένο ΕΣΥ, για burn out εργαζομένων, «δολοφονίες ευπαθών και επικίνδυνες κυβερνητικές πολιτικές», ενώ έχουν ήδη αποδεχθεί και υπερασπίσει μέχρι κεραίας το αφήγημα του εμβολιαστικού «δώρου της επιστήμης», έχοντας ανακηρύξει τον εμβολιασμό μέχρι και «ταξικό καθήκον» κι ενώ είχαν υποβαθμίσει όλο το προηγηθέν διάστημα στη δημόσια συζήτηση ζητήματα όπως την υποβάθμιση των τακτικών ιατρείων, το κλείσιμο της πρωτοβάθμιας, την κατ΄ ουσίαν κατάργηση των χειρουργείων, το γεγονός ότι μόνο στον ιδιωτικό τομέα και μόνο αυτές που έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να εξεταστούν πια ή να κάνουν μοριακά τεστ, το κλείσιμο των περιφερειακών νοσοκομείων και κέντρων υγείας και τη μεταφορά του προσωπικού σε άλλα νοσοκομεία λόγω έλλειψης υγειονομικών, την επιβολή υποχρεωτικών PCR των 50 ευρώ στους ανεμβολίαστους συνοδούς ασθενών, τα πρόστιμα και τόσα πολλά άλλα. Το ότι έρχονται σήμερα να μιλήσουν για κάποια από αυτά τα ζητήματα -αποσιωπώντας για χιλιοστή φορά τα μέσα που χρησιμοποιεί το κράτος για να τα πετύχει όλα αυτά- αποδεικνύει την επιδερμικότητα και την υποκρισία που διακατέχει κάποιους υποτιθέμενα ριζοσπαστικούς κύκλους.

Πόσο αόρατο μπορεί να είναι στα μάτια των αριστερών και των «αντιεξουσιαστών» ένα από τα πιο βασικά μέσα του κράτους και των αφεντικών στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν τον άμεσο και τον έμμεσο μισθό -μιλάμε για την αναστολή εργασίας, την εκ περιτροπής εργασία ή την απόλυση-  ώστε να μην αναγνωρίζεται η ύπαρξη και η σημασία των 7000 υγειονομικών σε αναστολή;

Πόσο ανύπαρκτο μπορεί να είναι αυτό το κομμάτι της εργατικής τάξης ώστε να μην συγκινεί όσους μιλούν τώρα για «προσλήψεις στο ΕΣΥ» και για «ανεπάρκεια προσωπικού» «ξεχνώντας» τους ανεσταλμένους;

Πόση εσκεμμένη τυφλότητα μπροστά σε μια εξόφθαλμη ταξική πολιτική διαίρεσης που τελικά πλήττει το σύνολο της τάξης και που ακόμα κι ένας συνδικαλιστής γραφειοκράτης μπορεί να διακρίνει;

Πόση άρνηση της πραγματικότητας να αναμένουμε ακόμα και πόση αθλιότητα στη συγκάλυψη του ναυαγίου των κρατικών αφηγημάτων;

Πηγή:

https://www.facebook.com/doron.saraf.7/posts/496224122089362

https://www.iatronet.gr/article/106241/eody-epikairopoihsh-odhgion-gia-karantina-se-kroysmata-kai-epafes

★ Η συναίνεση στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων υγειονομικών στηρίζει την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ ★

★ Όσοι αδιαφορούν για τους ανεσταλμένους υγειονομικούς ανοίγουν τον δρόμο στην περαιτέρω αναδιάρθρωση – διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας★

★ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 15ης ΓΕΝΑΡΗ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 12μ.μ.★