ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΑΛΛΑ:

Ως Συνέλευση ενάντια στη Βιοεξουσία και την Κλεισούρα, σήμερα (15/04/20) πραγματοποιήσαμε μαζική παρέμβαση αντιπληροφόρησης και στήριξης των εργαζομένων σε γειτονιές του κέντρου. Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης, βρεθήκαμε στο δρόμο μαζί μ’ εργαζόμενες κι ανθρώπους της τάξης μας, κουβεντιάσαμε και μοιραστήκαμε κοινούς φόβους και προβληματισμούς, δείχνοντας έμπρακτα πως αλληλεγγύη για μας δε σημαίνει «ο καθένας στο ατομικό κελί του» και «ο καθένας για το τομάρι του» που προσπαθούν μέρα-νύχτα να μας πείσουν. Διαπιστώσαμε με χαρά πως δεν είμαστε μόνοι και μόνες, πως οι προλετάριες δεν έχουν φάει αμάσητο το παραμύθι ότι η πανδημία είναι «ζήτημα ατομικής ευθύνης» ή ότι κράτος κι αφεντικά δουλεύουν για το καλό μας. Έτσι, απ’ τη σκοπιά μας, ήδη προετοιμάζουμε το έδαφος ώστε το «θα λογαριαστούμε μετά» να μη μείνει κενό γράμμα.

Παρακάτω το κείμενο της παρέμβασης, οι αφίσες και κάποια απ’ τα αυτοκόλλητα που κολλήθηκαν σε γειτονιές του κέντρου.

ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ, ΑΛΛΑ:

-Όσες/οι δουλεύουμε σε super market, ντελίβερι, pet shops, φαρμακεία και νοσοκομεία δεν έχουμε μπει σε καραντίνα. Δουλεύουμε σε εξοντωτικές για την υγεία συνθήκες αναγκασμένοι να κάνουμε υπερωρίες, κάποιοι από εμάς με μικρότερο μισθό και χωρίς τα κατάλληλα μέσα προστασίας από τον ιό. Σε πολλές εργαζόμενες δεν δίνουν καμία αναρρωτική άδεια (ακόμα κι όταν εμφανίζουν συμπτώματα κορονοϊού!), άλλοι έχουν απολυθεί, άλλοι, όπως γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκόμοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες προσπαθώντας να καλύψουν τις κρατικές ελλείψεις, ενώ σε άλλες δουλειές τα αφεντικά προχωράνε σε τηλεργασία, ώστε η παραγωγικότητα των εργαζομένων να μην μειωθεί στο ελάχιστο. Η εργασιακή πραγματικότητα δείχνει ότι αυτοί που είναι σε καραντίνα είναι οι μισθοί μας και το προσωπικό και ο εξοπλισμός στα νοσοκομεία που είναι σε έλλειψη!

-Η δολοφονική πολιτική σε μετανάστ(ρι)ες, φυλακισμένους/ες, έγκλειστους/-ες σε ψυχιατρεία δεν έχει μπει σε καραντίνα. Χιλιάδες άνθρωποι είναι αποκλεισμένοι από τον κοινωνικό ιστό σε (ψυχο)κελιά με ακραίους περιοριστικούς όρους χωρίς να μπορούν να δεχθούν καμία επίσκεψη και χωρίς κανένα μέτρο υγιεινής. Το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο «αόρατο» κομμάτι αυτής της κοινωνίας, για τους χιλιάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στοιβαγμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης χωρίς να τους προσφέρεται καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

-Τα έργα για τα αιολικά δεν έχουν μπει σε καραντίνα. Αντιθέτως τώρα έχουν βρει την ευκαιρία να αναπτυχθούν και να επεκταθούν περαιτέρω. Τη στιγμή μάλιστα που υποτίθεται ότι προσπαθούν να μας προστατέψουν από μια υγειονομική κρίση, φτιάχνουν την ίδια την πηγή του προβλήματος στήνοντας χιλιάδες ανεμογεννήτριες βλαβερές για το περιβάλλον και την υγεία μας.

-Η έμφυλη και ενδο-οικογενειακή βία δεν έχουν μπει σε καραντίνα. Αντιθέτως, τα περιστατικά βίας και η καταπίεση απέναντι σε παιδιά, γυναίκες, ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα και θηλυκότητες έχουν αυξηθεί στην τωρινή συνθήκη με αποτέλεσμα για πολλές/ά από εμάς το «εκεί έξω» να είναι πολύ πιο ασφαλές από το «εδώ μέσα».

-Για πολλούς/ές εκεί έξω δεν υφίσταται καν η επιλογή της καραντίνας. Άλλοι είναι άστεγοι, άλλες τις έχουν διώξει από το σπίτι και άλλους προσπαθεί το κράτος να τους διώξει, είτε με πλειστηριασμούς, είτε όπως στην περίπτωση των εστιακών φοιτητ(ρι)ών που επιδιώκει με κάθε τρόπο να τους/τις πετάξει έξω. Το κράτος κάθε άλλο παρά για μέτρα υγιεινής προσπαθεί να μεριμνήσει, διώχνοντας από την πρώτη τους κατοικία χιλιάδες φοιτήτ(ρι)ες σε όλη τη χώρα και στέλνοντας τους στους γονείς τους, πολλοί εκ των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες!

ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΜΑΣ!

ΚΑΜΙΑ/ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΗ/ΟΣ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ!

Συνέλευση ενάντια στη βιο-εξουσία & την κλεισούρα

Απρίλης 2020