Τα καλύτερα του 2022/ μέρος 5ο

 

Το καλύτερο ντοκιμαντέρ της χρονιάς: “Vaccination – The Whole Story“  (Εμβολιασμός – Όλη η ιστορία)

«Είμαι ένας απλός χωρικός δεν γνωρίζω πολλά, αλλά ξέρω ένα πράγμα. Στο χωριό που μεγάλωσα όταν καιγόταν ένα σπίτι, έρχονταν όλοι με ένα κουβά νερό για να σβήσουν τη φωτιά. Δεν τρέχαμε σε όλο το χωριό να ρίξουμε νερό σε όλα τα σπίτια. Μαζικός εμβολιασμός σημαίνει να τρέχεις να ρίχνεις νερό σε όλα τα σπίτια. Περιορισμός σημαίνει να ρίχνεις νερό στο σπίτι που καίγεται.» 

Ινδία 1972, Ινδός νεαρός γιατρός προς τον υπουργό υγείας του Bihar  όταν αυτός διέταξε την έναρξη των υποχρεωτικών/μαζικών εμβολιασμών κατά της ευλογιάς.

Το 2022 η Γαλλίδα δημοσιογράφος Anne Georget γυρίζει ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο ανοίγει επιτέλους στο πλατύ κοινό μια κουβέντα γύρω από τον καθολικό εμβολιασμό, η οποία είχε ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια μεταξύ των επιστημόνων (από ό,τι φαίνεται και στην ταινία), αλλά μπλοκαρίστηκε το 2020 κάτω από την πίεση των πολιτικών και οικονομικών  επιταγών της κρατικής διαχείρισης της πανδημίας.

Η δημοσιογράφος δίνει βήμα σε μια σειρά από ερευνητές, γιατρούς, επιδημιολόγους, εμβολιολόγους, ιστορικούς δημογράφους και εκπροσώπους της βιομηχανίας των εμβολίων και  παραδέχεται ότι το ζήτημα ανοίγει στη δημόσια σφαίρα κάτω από την πίεση των κινημάτων αμφισβήτησης των εμβολιασμών για την covid-19, παρόλο που το ντοκιμαντέρ δεν ασχολείται ειδικά με τα mrna σκευάσματα. Αυτό που κάνει είναι ότι τεκμηριώνει την αναποτελεσματικότητα της one-size-fits-all στρατηγικής εμβολιασμών στην ανθρώπινη κοινότητα και επιχειρηματολογεί υπέρ της εξατομικευμένης και στοχευμένης ιατρικής παρέμβασης.

Το ντοκιμαντέρ φιλοδοξεί να αναδείξει ότι η στρατηγική της μέγιστης εμβολιαστικής κάλυψης έρχεται μετά από άσκηση πολιτικής πίεσης από τα κράτη ( δες π.χ. 15.15΄-15.42΄) και κατόπιν απαίτησης του ΠΟΥ, ο οποίος διατηρεί από την ίδρυσή του (1948) τα ίδια πρωτόκολλα αντιμετώπισης των λοιμωδών νόσων που βασίζονται σε μια παράδοση περίπου 150 χρόνων, την παράδοση δλδ. της βιο-ιατρικής και του μαζικού εμβολιασμού.

Ένα πολιτικό σχόλιο που προκύπτει αβίαστα με τη θέαση του ντοκιμαντέρ είναι αυτό σχετικά με την εγκληματική στάση της αριστεράς.  Σύμπαν το φάσμα των αριστερών δυνάμεων στήριξε με την ηχηρή σιωπή του τους άμεσα ή έμμεσα υποχρεωτικούς εμβολιασμούς που οδήγησαν σε χιλιάδες φανερές αναστολές στο δημόσιο τομέα της υγείας και άλλες τόσες κρυφές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα γενικά, για να μη μιλήσουμε για τους καταναγκαστικούς εμβολιασμούς υπό την απειλή της απόλυσης. Επιδεικνύοντας υπερβάλλοντα ζήλο οι αριστερές δυνάμεις έκαναν σημαία και πρόταγμα τούς καθολικούς και μαζικούς εμβολιασμούς δίνοντας το δικό τους αριστερό χρώμα στις υποχρεωτικότητες. Για να φτάσουμε να θεωρούνται το 2021/22, με τις ευλογίες τους, οι ανεμβολίαστοι β΄ κατηγορίας εργαζόμενοι και οι τραμπουκισμοί τους από την εργοδοσία να είναι νομιμοποιημένοι στα μάτια των συναδέλφων τους.

Με τη δημοσιογράφο Anne Georget συνομιλούν ειδικότερα:

  • ο ιδρυτής και αρχισυντάκτης του περιοδικού “Vaccine” γιατρός και εμβολιολόγος, διευθυντής της Ερευνητικής Ομάδας Εμβολίων της Mayo Clinic, Gregory Poland,
  • η Dr Geneviève Barbier-Farrachi γενική γιατρός, μέλος του Συνδικάτου της Γενικής Ιατρικής και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Pratiques, les cahiers de la médecine utopique,
  • ο δημογράφος και ιστορικός Hervé Le Bras,
  • ο ιστορικός εμβολίων Malte Thieben,
  • ο γιατρός και επιδημιολόγος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη της ευλογιάς το 1967, διευθυντής του CDC από το 1967-1983, William Foege,
  • η εμβολιολόγος Ursula Wiedermann-Schmidt, σύμβουλος της αυστριακής κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας,
  • ο Peter Doshi από το “British Medical Journal” και πολλοί άλλοι ακόμα.

https://archive.org/details/uu_20221104 [με ελληνικούς υπότιτλους]