Μικροφωνική παρέμβαση στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, ενόψει της στάσης εργασίας 13/1 και της πορείας15/1

το κείμενο που μοιράτηκε σε pdf
Σήμερα το μεσημέρι στις 15.00 ολοκληρώθηκε δίωρη παρέμβαση με μικροφωνική, τρικάκια και μοίρασμα κειμένων σε εργαζομένους/ες και χρήστ(ρι)ες υπηρεσιών υγείας στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της μητρόπολης στο οποίο (όπως και στα υπόλοιπα της χώρας) οι νοσούντες από κορονοϊό εμβολιασμένοι υγειονομικοί εξαναγκάζονται να εργάζονται παρά το ότι είναι ασθενείς.
Την ίδια στιγμή λόγω του ότι η διασπορά μεταξύ του εμβολιασμένου προσωπικού και των εμβολιασμένων επισκεπτών υπήρξε μεγάλη ο Ευαγγελισμός απαγόρευσε τα επισκεπτήρια σε νοσηλευόμενους για 2 εβδομάδες.
 
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προπαγάνδισης της πορείας στις 15 Γενάρη ενάντια στις κρατικές υποχρεωτικότητες και την επιβολή διαχωρισμών στην τάξη μας και εν όψει των στάσεων εργασίας που προκηρύσσουν για την Πέμπτη 13 Γενάρη και καλούν σε συγκέντρωση στη 1μμ στο Υπουργείο Υγείας μια σειρά πρωτοβάθμιων σωματείων νοσοκομείων: ο Άγιος Σάββας, το Αμαλία Φλέμινγκ, το Αττικό και το ΓΝΑ Γεννηματάς.
Αντίστοιχη απόφαση πήρε και η γενική συνέλευση των εργαζόμενων του Παίδων Πεντέλης χτες, αμέσως μετά τη μαζική τους συγκέντρωση στην πύλη.

Τα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από την ΠΟΕΔΗΝ με αφορμή την πανελλήνια ημέρα δράσης για την υγεία βάζουν ως αιχμή την επιστροφή των χιλιάδων ανεσταλμένων υγειονομικών και άλλα ζητήματα ενάντια στην επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του ΕΣΥ. Συγκεκριμένα: 
 
• Δωρεάν Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, συνταγογράφηση τεστ κορωνοϊού, δωρεάν τεστ
• Ενίσχυση των Νοσοκομείων με προσωπικό. Επιστροφή των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολής εργασίας
Την στιγμή που εργάζονται συνάδελφοι με ενεργή νόσο κορωνοϊού λόγω των οδηγιών του ΕΟΔΥ, ποιο είναι το υγειονομικό όφελος με τις χιλιάδες αναστολές εργασίας συναδέλφων; Περίπου 2500 Συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό. Υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού στα Νοσοκομεία. Μειώθηκε το προσωπικό πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με το περασμένο χειμώνα. (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα):
• Ανάκληση επικίνδυνων οδηγιών ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού. Τακτικά προληπτικό τεστ στο Προσωπικό.
• Ενίσχυση του Δημόσιου Τομέα Υγείας. Οι εισαγωγές περιστατικών κορωνοϊού για ακόμη μια φορά αυξάνονται σε κάθε εφημερία. Τα Νοσοκομεία γεμίζουν δύο κλινικές κορωνοϊού μετά από κάθε εφημερία σε βάρος ασθενών άλλων παθήσεων. Δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε θαλάμους και αυτοσχέδιες ΜΕΘ και όμως για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ είναι πολυτέλεια.
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Αύξηση Μισθών
• Μονιμοποίηση Συμβασιούχων
• Εργατικό ατύχημα
• Έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία
ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΕΜΠΤΗ 13/1 στη 1.00

ΠΟΡΕΙΑ  ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΓΕΝΑΡΗ 15/1 στις 12.00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ενάντια στα πιστοποιητικά υγειονομικά φρονημάτων ως μέσο για την επιβολή νέων διαχωρισμών και την φτωχοποίηση του ανεμβολίαστου προλεταριάτου