Aπεργιακό Ρηπόρτ

Οι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι –σε αναστολή και χωρίς μισθό και κοινωνική ασφάλιση– υγειονομικοί διαδήλωσαν στις 15 Δεκέμβρη στο υπουργείο υγείας με αιτήματα:
• την ένταξη στα ΒΑΕ,
• την αύξηση και την επέκταση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,
• την αύξηση μισθών,
• τη μονιμότητα του υγειονομικού επιδόματος και τη χορήγηση του επιδόματος στις προνοιακές μονάδες ΕΚΕΨΥ,
• την άρση των αναστολών εργασίας,
• τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων
• και την αναγνώριση των θανάτων από COVID ως εργατικό ατύχημα, πράγμα που σημαίνει αποζημιώσεις από τους εργοδότες (ιδιώτες ή κράτος).
Η αλήθεια βέβαια είναι πως αυτοί που διαδήλωσαν ήταν μονάχα οι υγειονομικοί σε αναστολή και οι μονάδες ΕΚΕΨΥ, καθώς η ΠΟΕΔΗΝ δεν είχε ούτε ένα συμβολικό πανό για τα μάτια του κόσμου ούτε είχε βάλει -όπως τις άλλες φορές που είχαμε κατέβει στο δρόμο μαζί τους- στάση εργασίας!

Από την άλλη, οι εμφανώς λιγότεροι σε αριθμό ανεσταλμένοι υγειονομικοί –μιας και ήδη μετά από τρεις μήνες αναστολής τα χρηματικά αποθέματα τελειώνουν και κάποιοι απ’ αυτούς αναγκάζονται να υποκύψουν στην αγκαλιά της μαύρης, αδήλωτης εργασίας– φαίνεται να έχουν εγκλωβιστεί πίσω από μικροηγετίσκους που τέσσερις μήνες τώρα έχουν αναλάβει την εργολαβία του αγώνα τους.

Μιλάμε για δεξιούς και ακροδεξιούς ηγετίσκους μια και η υπεράσπισή τους δεν περιλαμβάνεται στον κατάλογο των αριστερών πολιτικών χόμπυ. Μιλώντας για δεξιούς και ακροδεξιούς δεν μιλάμε φυσικά για φασίστες, αλλά για πολιτικάντηδες που βασισμένοι στη χρηματοδότηση που τους προσφέρει το Δίκτυο Ελληνισμού, η Εκκλησία (αλλά και καλοπροαίρετοι ιδιώτες) έχουν βλέψεις για τη δημιουργία νέων λαϊκών δημοκρατικών μετώπων τα οποία στο τέλος της ημέρας κινούνται μέσα στα όρια της κοινωνίας των πολιτών και ουδεμία σχέση έχουν με την ικανοποίηση των προλεταριακών αναγκών. (Πάντως το πολιτικό καπέλωμα καθόλου δεν εμπόδισε τα 1500 άτομα -υγειονομικούς ή μη- να διαδηλώσουν την Κυριακή 19 Δεκέμβρη στην Ερμού με σύνθημα «φωτιά, φωτιά στα πιστοποιητικά». Αυτή είναι η τόσο περιφρονημένη από τους διανοούμενους του κώλου λαϊκή δυναμική των «δεξιών» ή «αριστερών» κοινωνικών κινημάτων).
Όπως καμία σχέση με την ικανοποίηση των προλεταριακών αναγκών δεν έχουν εδώ και ενάμιση χρόνο και οι ιδεολόγοι αριστεροί και «αντιεξουσιαστές», που κοιμήθηκαν μενουμεσπιτιστές και ξύπνησαν σταυροφόροι του μαζικού και καθολικού εμβολιασμού. Έλαμψαν για μια ακόμα φορά δια της απουσίας τους, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο. Θα ασχοληθούμε σε κάποια άλλη ευκαιρία με αυτόν τον συρφετό που λυμαίνεται εδώ και καιρό τα social media.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα για να σκεφτούμε και να αναλάβουμε δράση: πολλοί εμβολιασμένοι -πλέον στον ίδιο βαθμό με τους ανεμβολίαστους πεθαίνουν στα ράντζα των νοσοκομείων :
και όχι μόνο από covid:
Όλα αυτά μπορεί να τα έχουν γραμμένα οι εμβολιασμένοι παρτάκηδες που αποτελούν πλέον την πλειοψηφία της αξιοσέβαστης ελληνικής κοινωνίας, αλλά όσοι δείχνουμε έμπρακτο ενδιαφέρον, από την περίοδο των πρώτων ήδη διαμαρτυριών των υγειονομικών τον Απρίλη του 2020, πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην οργανωμένη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.
Τις μπαρούφες για την «αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου» πρέπει να τις τοποθετήσουμε οριστικά στο νεκροταφείο φαντασιώσεων των ιδεολόγων. Να θυμίσουμε μόνο ότι στην Πορτογαλία που το 100% του ενήλικου πληθυσμού είναι εμβολιασμένο είχαμε τον τελευταίο καιρό 3.000 με 5.000 «κρούσματα». Ασήμαντη λεπτομέρεια.
[σημ.: Η Πορτογαλία έχει εβδομαδιαίο μέσο όρο νοσήσεων σχεδόν ίδιο με της Ελλάδας, με την οποία έχει και σχεδόν ίδιο πληθυσμό. Η διαφορά βέβαια ως προς τα «κρούσματα» έγκειται στο ότι, στην Ελλάδα, τα τεστ που γίνονται ημερησίως είναι τριπλάσια σε αριθμό, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστου κόσμου, εξαναγκάζονται σε αυτό το καψόνι πληρώνοντας από την τσέπη τους. Γνωρίζουμε από τώρα πώς θα ανταπαντήσουν οι υγειινιστές fact checkers: “μα οι θάνατοι στην Πορτογαλία είναι πολύ λιγότεροι”. Και κάπως θα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, το επιχείρημα περί εμβολιαστικής αλληλεγγύης που μας πιπιλάνε κοντά ένα χρόνο τώρα, ενόσω έχτιζαν πετραδάκι-πετραδάκι με το Κράτος το υγειονομικό απαρτχάιντ και την υποκατάσταση των αγώνων για την αύξηση των κρατικών αναπαραγωγικών δαπανών με ένα εμβόλιο – επιδοματάκι των 20 ευρώ.]
Αυτά προς το παρόν σύντροφοι και συντρόφισσες.

Στους ιδεολόγους ευχόμαστε καληνύχτα και καλή διασκέδαση στα (φα)σέηφ-σπεϊς «covid free» μαγαζιά!